Kreditupplysning

Det alla långivare gör innan de beviljar eller avslår dig ett lån är att göra en kreditupplysning. De vill bland annat ta reda på om du har några betalningsanmärkningar eller inte.

Att ansöka om ett lån är ofta relativt enkelt. Däremot har vissa långivare högre krav än andra när det till exempel gäller betalningsanmärkningar eller årsinkomst. För att slippa göra om låneprocessen ett tiotal gånger kan du däremot göra en kreditupplysning på dig själv och på så sätt ta reda på vilka långivare som passar dig bäst.

Det finns ett företag som heter Solventia som erbjuder just denna tjänst – Kreditupplysning och betalningsanmärkningsinformation via SMS. Där kan du ta reda på vad du har för deklarerad årsinkomst samt få information om dina aktuella scoringpoäng. Processen är både enkel och snabb.

Du kan alltså beställa en kreditupplysning på sig själv och snabbt få en detaljerad kreditupplysning med information om varifrån du har fått din betalningsanmärkning. Du kan även ta reda på hur stort beloppet är på betalningsanmärkning.