Onlinelån

Vad är ett onlinelån?

Ett onlinelån kallas även ibland för ett webblån eller internetlån. Att ta ett onlinelån innebär att man ansöker om ett lån via internet. Det betyder att man kan ansöka om ett lån närsomhelst på dygnet, utan att behöva gå till en bank och anpassa sig till bankens öppettider. Låneperioden för ett onlinelån är vanligtvis 30 dagar, men kan ibland vara uppemot 90 dagar.

Hur ansöker man om ett onlinelån?

Ett onlinelån ansöks ofta om genom ett formulär på internet. I formuläret fyller du i dina personuppgifter och ditt bankkonto. Olika långivare har olika krav som lånsökaren måste uppfylla, såsom krav på svenskt medborgarskap eller åldersgräns på 18 år. Läs därför alltid noga igenom långivarens krav och villkor innan du ansöker om ett lån.

Om du uppfyller kraven för att få söka ett onlinelån kan du enkelt söka via långivarens hemsida. Vanligtvis får du då att skicka ett sms till ett specifikt nummer. Du kommer då att få ett sms med en kod som du sedan använder för att fylla i din ansökan på nätet. Efter att du fyllt i din ansökan bestämmer långivaren ifall du ska bli godkänd för att ta ditt onlinelån eller inte.

Vissa långivare väljer även att göra en kreditupplysning på den som söker lånet. Detta för att ta reda på kreditvärdigheten hos den sökande och alltså försöka bilda sig en uppfattning om den sökande kommer att kunna betala tillbaka onlinelånet eller inte. Vid en kreditupplysning tittar man oftast på den ansökandes inkomst, kapital och eventuella skulder och betalningspåminnelser.

Olika långivare har olika krav och syn på den sökandes kreditvärdighet, vilket också är varför det är viktigt att läsa igenom långivarens krav och villkor. Om långivaren väljer att acceptera ditt onlinelån kan du förvänta dig att ha pengarna på kontot inom en dag.